Ervaringen met cliënten

Ervaringen van cliënten


“Wat je verteld wordt vergeet je snel. Wat je ontdekt, vergeet je nooit meer”. William Barclay  


Een dankbare moeder.Lees verder.
When you live in a different country and your child needs extra help and support because of mental health challenges due to a medical diagnosis, it can be a worry wondering how will you help your child. Tilly was wonderful with both myself and my 7 year old son. She explained to me in Dutch and English if I could not follow all the theory. She developed a really clever and creative programme that saw the sparkle return to my usually happy boy. Very practical and fun, I learnt a lot and my son changed very quickly with her practical and positive approach. We still use her tips and tricks today when we need to. Fond memories of a talented and caring practitioner, Tilly comes very highly recommended by us.

 

Toen de opa van mijn zoontje, mijn vader, ongeneeslijk ziek bleek, wist ik op een gegeven moment niet meer wat ik mijn zoontje moest vertellen.Lees verder.
Bij hem leefde het idee dat ‘als opa weer beter is’ hij weer allerlei leuke dingen met hem kon gaan doen. Tilly van Dijk heeft me geholpen op welke manier ik mijn zoontje het beste kon uitleggen dat opa niet meer beter zou worden en op den duur zou overlijden. Ook legde ze uit hoe ik mijn zoontje bij het overlijden van mijn vader kon betrekken, zodat het voor hem begrijpelijk zou zijn. In een gesprek vertelde ze me wat ik het beste wel en het beste niet kon vertellen. Hele waardevolle tips, die ik in deze, ook voor zijzelf, verwarrende periode goed kon gebruiken. Voor zijn overlijden heeft mijn zoontje alles tegen opa kunnen zeggen wat hij nog wilde en tekeningen gemaakt. En na zijn overlijden is hij tekeningen blijven maken. We hebben samen afscheid van opa genomen en ik heb een erg goed gevoel over de manier waarop we deze verdrietige periode samen hebben doorstaan. Ik dank Tilly zeer voor haar duidelijke visie en gouden tips op een moment dat ik zelf even niet wist wat ik moest zeggen of doen.

Tilly weet met humor en empathie een spiegel voor te houden en verbanden te leggen die duidelijkheid geven en de weg vrijmaken tot (zelf)begrip, zelfbewustzijn en heling.Lees verder.
Hierdoor ontstaat zicht op een nieuwe toekomst met meerdere perspectieven die anders onder een vernis van verdriet, wrok, onbegrip en boosheid verscholen was gebleven. Ik vond het met name heel prettig dat Tilly zich niet opstelt als de alwetende therapeut, maar zich openstelt als (kwetsbaar) mens en er ruimte is voor tranen maar ook voor veel (schater)lachen.

De kinderen en ik ook hebben genoten.Lees verder.
Het was heel fijn dat ze steun van jou konden ervaren. Dat je ze hebt geholpen door de dingen tot iets behapbaars terug te brengen. En dat je dat met zoveel liefde en inzicht deed.


Vanaf het eerste moment dat onze zoon Jeroen naar Mytylschool De Regenboog in Haarlem ging, was Tilly een vertrouwd gezicht.Lees verder.
Dat kwam enorm van pas toen Jeroen vanaf de Regenboog naar een “gewone” middelbare school ging en Tilly aanvankelijk via de regionale ambulante zorgverlener, later via Vlinderconsult, Jeroen middels LGB toegewezen kreeg. Van een rustige en vertrouwde kleinschalige school, met veel begeleiding, naar een VMBO_T met bijna 400 leerlingen, tientallen docenten en ieder uur wisselen van klas. In plaats van met een busje, op de fiets naar school en zie dan maar eens niet te verdwalen. Hij raakte alles kwijt, vergat zijn afspraken en kon absoluut niet organiseren, structureren en plannen, laat staan zich houden aan een planning. Kwam drie keer per week te laat op school. Voor een kind met ADD (en een motorische beperking) betekent iedere verandering, maar zeker deze overgang een aardverschuiving. Voor ouders betekent dat wanhoop en verdriet. Medeleerlingen die er geen moer van snappen. Denken dat hij zich aanstelt of bevoorrecht wordt omdat hij een laptop mag gebruiken en zij niet. Hij ziet er toch redelijk normaal uit ?? En waarom mag hij nou weer langer over zijn proefwerk doen? Zie daar als ambulant begeleider maar eens uit te komen. Leg het maar eens aan docenten uit en leerlingen en creëer een vaste structuur, begrip en vertrouwen. En dan staan daar ook nog een stel wanhopige ouders, een moeder die het niet los kan laten. Maar in samenspraak met velen, gecoördineerd en begeleid door Tilly is dat wonderwel gelukt. Jeroen is tussentijds geslaagd voor zijn VMBO-T en zit inmiddels in HAVO 5 en doet dit jaar “gewoon” zonder rugzak en “gewoon” zonder extra begeleiding eindexamen. Is een zelfverzekerd mens geworden dat weliswaar meer tijd nodig heeft dan de gemiddelde, maar die er dank zij goede begeleiding “gewoon” gaat komen. En dat wou ik “gewoon” ff kwijt !!

Onze zoon werd steeds stiller en de lach verdween uit zijn ogen.Lees verder.
Op een gegeven moment kwamen wij erachter dat het “plagen”geen plagen meer was maar echt bewust pesten. Het is begonnen op school met een aantal jongens die er lol in hadden om hem te pesten met scheldwoorden, ook is het wel eens gebeurd dat ze hem expres lieten struikelen. Ook het buitensluiten met spelen was favoriet. Doordat hij dan boos werd en niet wist hoe hij daarmee om moest gaan hadden ze de grootste lol. De leerkracht die toen voor de klas stond heeft er niet genoeg acht opgeslagen en de volgende stap was de directeur. Later hoorden we van hem dat hij om de jongens te ontlopen hij zich achter het schuurtje van school verstopte tijdens de pauzes. Dit heeft wel enigszins geholpen maar zonder Tilly had hij het niet gered, zij heeft hem ook geleerd hoe hij in bepaalde situaties moest reageren. Situaties konden zijn; boos, verdrietig, het gevoel alleen te staan. Door middel van knutselactiviteiten wat hij heel leuk vond, vertelde hij zijn verhaal beetje bij beetje. Hoe en wat precies er gebeurd is daar zijn we nooit helemaal achter gekomen, hij had alles voor Tilly bewaard. Hij heeft heel veel sessies bij Tilly gehad en door middel van het vertrouwen dat zij uitstraalde naar hem toe, heeft zij hem heel erg geholpen om de persoon te worden die hij nu weer is.Een vrolijk jochie die weer plezier in het leven heeft.Leuk is om te vermelden dat hij zo graag weer naar Tilly wilde dat hij af en toe tegen ons zei: “het gaat niet goed hoor, volgens mij moet je weer een afspraak bij Tilly maken”.

Ik werd vroeger heel veel gepest.Lees verder.
Ik werd gepest met brilsmurf en ik werd gepest met Pietertje van de reclame die jongen die niet kan voetballen. Iedereen zij nee als ik mee wilden spelen. En vooral die pestkoppen. Ik wou voetballen maar ik mocht niet meedoen. En daarom ging ik maar bij groep 7 op keep. Want daar zit mijn neef bij en die kwam altijd voor mij op. ik voelde me niet veilig en alleen. ik ging naar Tilly en toen voelde ik me steeds beter. We hebben heel veel gekletst om dat rotgevoel weg te krijgen. We hebben samen gevouwen. En we hebben heel veel leuke spelletjes gedaan met dieren om te zeggen wie wat is. op een gegeven moment stopte het pesten. We deden allemaal dingen waardoor ik me steeds beter voelde. daarom ben ik nu zo blij dat ik niet meer gepest wordt.


Ik heb zeer prettig met Tilly samengewerkt om mijn privésituatie onder controle te krijgen.Lees verder.
Ik voelde mij ongelukkig en zeer gestrest. De reikibehandelingen, inzichten en oefeningen die zij me gegeven heeft hebben mij enorm geholpen om weer gelukkig in het leven te staan. En om nieuwe stresssituaties sneller te onderkennen zodat ik er gelijk wat aan kan doen.


Onze dochter van 12 jaar en ik hebben de sessies bij Tilly als heel waardevol ervaren.Lees verder.
Ze had altijd een luisterend oor en begeleidde ons met adviezen en oefeningen, toegespitst op de thuissituatie. Onze dochter had lange tijd last van hoofdpijn, buikpijn en kon moeilijk in slaap komen. Na 8 sessies kan ik met trots schrijven dat onze dochter geen klachten meer ervaart en elke avond rustig in slaap valt.

Tilly van Dijk van Vlinderconsult stelt zich helemaal voor je open en stemt haar consult precies af op jouw eigen behoeftes en wensen: alles kan maar niets hoeft.Lees verder.
Dit is bijzonder prettig en stimulerend. Ze heeft een groot arsenaal aan methodes waar ze uit kan putten en weet exact datgene toe te passen waar je het meeste aan hebt. Ik heb hierdoor mezelf veel beter leren kennen en heb pijnlijke zaken kunnen verwerken. Een zeer groot goed!


Ik kwam bij Tilly terecht via Fysiotherapie Haarlem-Noord om nare ervaringen te verwerken.Lees verder.
Ze kwam gelijk vertrouwd over en stelde me gerust. Het was heel normaal dat ik me zo voelde, na alles wat ik had meegemaakt. Ik voelde me eindelijk begrepen. Ik had veel buikklachten door mijn Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Ik had diverse bijbanen, was begonnen met mijn eigen praktijk, had een druk privéleven en een gehaaste levensstijl. Mijn lichaam kreeg geen gerust, ik had last van obstipatie en diarree en was oververmoeid. Vaak ging ik eerder weg van mijn werk om ’s middags nog een paar uurtjes te slapen. Stresssituaties kon ik slecht mee omgaan en ik voelde een soort chronische ontsteking in mijn darmen. Van Tilly kreeg ik specifieke oefeningen waarbij ik leerde om mijn buikpijn te verminderen, meer in contact te komen met mijn lichaam, beter grenzen te leren aangeven en om ontspannen in slaap te komen. Dankzij een passend dieet in combinatie met de hypnotherapie van Tilly en mindfulness heb ik weer voldoende energie om te leven naar mijn waarden en ben ik vrij van darmklachten. Bovendien ga ik angsten nu niet meer uit de weg, maar ik heb er mee leren omgaan. Dank je wel Tilly!


Wij herinneren ons, als ouders, Syl niet anders dan met buikpijn.Lees verder.
Als baby had hij buikkrampen en waar bij een ander een poeder of druppels hielpen, bij Syl niet! Ook als peuter/kleuter had Syl altijd buikpijn, de huisarts maakte er niets van, pijn rondom de navel zou bij kinderen niets zijn. Wij merkte wel heftigere reacties op bepaalde voeding, bijv. melk, die wij vervingen door soja en brood krijg hij spelt. Toch bleef de buikpijn vanaf het moment dat hij ’s morgens wakker wordt, soms zo heftig dat hij kromloopt van de pijn en huilt. Toen hij 8 jr was toch maar eens doorverwezen naar kinderarts, ook deze kom na vele (vervelende) onderzoeken niets vinden. Als ouders ben je niet gelukkig als je kind met buikpijn opstaat en er mee in slaap valt en er zelfs ‘s nacht wakker van wordt. Als 11 jarige opnieuw naar de kinderarts weer werd er niets gevonden maar zij adviseerde om eens aan hypnotherapie te denken. En zo kwamen wij bij Tilly. Vanaf dag 1 voelde Syl zich veilig bij Tilly. Hij had het gevoel dat eindelijk iemand hem serieus nam. De oefeningen die hij kreeg vond hij fijn, hij deed ze braaf elke dag en zijn buikpijn werd minder. Hij kreeg verschillende oefeningen aangeboden, de ene vond hij fijner dan de ander en uiteindelijk werd er een gemaakt speciaal voor Syl, met de elementen die hij het plezierigst vond. Na z’n 6-7 behandelingen gaf Syl aan bijna geen last meer te hebben, ook wij zagen een andere Syl…een zonder buikpijn!! Wij kozen ervoor om, ook toen de buikpijn weg was nog 1 keer in de maand bij Tilly te komen. Syl vond dit erg fijn, het was ook voor ons een bijzonder gevoel om Syl zonder buikpijn te zien. Ook toen ik ziek werd ging Syl graag naar Tilly toe, met haar deelde hij zijn verdriet, boosheid en angst. In dat proces is zij een enorme steun geweest voor hem, hij kreeg handvaten hoe ermee om te gaan. Inmiddels hebben we de bezoeken afgerond en doet Syl het “zelf”, hij heeft geen buikpijn meer en doet zelf zijn oefeningen naar eigen inzicht wanneer hij het nodig heeft. Bedankt Tilly, je bent een topper!

Onze dochter van 3,5 jr. had grote angst om op de wc te poepen, deed dit enkel in de luier.Lees verder.
Via de kinderfysiotherapeut in Haarlem Noord kwamen we in contact met Tilly, dit omdat de aard van het probleem eerder cognitief was (angst) en niet lichamelijk. Vanaf het eerste moment dat onze dochter bij Tilly kwam was er een klik, zowel voor ons maar met name tussen Tilly en onze (verlegen) dochter. Met grote bewondering hebben wij gezien hoe Tilly met enorm geduld en creativiteit via ontspanningsoefeningen, tekenen en plakken en via de gesprekken met ‘de kabouters’ de aard van de angst bloot kon leggen. Via EMDR (wat ook op een hele leuke speelse manier gedaan wordt) heeft onze dochter het laatste setje gekregen om de angst los te laten. Zij poept nu zonder problemen op potje en is apentrots! Ook wij hebben onze dochter beter leren begrijpen en zijn samen met Tilly erachter komen dat zij hoog sensitief is. Tilly heeft ons hier goed in kunnen helpen met praktische tips hoe hier mee om te gaan. Onze dochter is altijd met veel plezier naar Tilly gegaan.En ondanks dat wij er nu niet meer komen heeft zij het nog regelmatig over haar. Wij hebben nu een dochter die meer bewust is van haar lichaam en zelfstandig meer durft aan te gaan. De behandeling bij Tilly heeft haar echt goed gedaan


Via de kinderarts kregen we een verwijzing voor onze dochter voor medische hypnose.Klik hier.
Wij stonden er wel voor open, maar wisten niet goed wat we konden verwachten. We kwamen bij Tilly terecht en zij kon heel helder uitleggen wat het inhield. Het was fijn dat we, of liever gezegd onze dochter, al bij de eerste keer een oefening meekreeg. Zo kon ze tenminste zelf aan de gang. Elke keer kreeg onze dochter weer een andere oefening mee, die ze iedere avond in bed deed. Ze raakte er ontspannen door, sliep makkelijker in, en haar buikpijn verminderde met de week. We konden haast niet geloven dat het zo snel en eigenlijk heel gemakkelijk werkte. Ze had al 2 jaar lang last van haar buik en nu , na 6 sessies, is de buikpijn helemaal verdwenen. Dank je wel, Tilly. Het was heel prettig zoals je mijn dochter begeleidde. Ze ging met plezier naar je toe en ze vond het zelfs jammer dat ze niet meer hoefde te komen.


Vanuit het ziekenhuis ben ik verwezen naar medische hypnose.Lees verder.
Vanuit het ziekenhuis ben ik verwezen naar medische hypnose. Na zo lang me bagger gevoeld te hebben, ben ik zo blij met de snelle verbetering door jouw hulp. Ik zit veel beter in mijn vel en hopelijk zet dit zich voort. Enne ….. is dit te zien (positief) bij mijn eindexamens. Super bedankt voor de hulp bij mijn buik.


Bijna 3 jaar geleden heb ik mijn ex partner verlaten. 2 kinderen uit deze relatie, tieners. Beide verschillend, de een open en de andere wat meer gesloten.Lees verder.
Met een andere man heb ik mijn leven weer opgebouwd en dat gaat goed. De relatie met de kinderen en de nieuwe partner gaat prima. Maar toch bleef de jongste tijdens het wisselen van ouder het vervelend vinden. Wisselend gedrag op deze dag en veel hoofd- en buikpijn. Vaak ziek op de dag erna. Dan gaat er toch wel iets door je heen, gaat dit allemaal wel oké. Via via kwamen we in contact met Tilly. Ik belde haar op en het voelde meteen vertrouwd, wat tijdens het intakegesprek bevestigd werd. Tilly is een vrouw die je meteen op je gemak stelt en goed kan luisteren. Hier “durfde” ik mijn kind wel te laten “behandelen”. De stoere tiener voelde zich prima en gaf zelf aan hoe het moest gaan. De gesprekken zijn binnenskamers gebleven tussen haar en mijn kind, terwijl ik best nieuwsgierig ben, blijft het daar en dat is belangrijk! Het vertrouwen is niet beschaamd.