Reiki

Reiki

 

" Maak je slechts vandaag niet kwaad.

Maak je slechts vandaag geen zorgen.

Eerbiedig je ouders, je leraren en de ouderen.

Verdien je brood op een eerlijke manier.

                                                                               Toon dankbaarheid aan alles wat leeft."


Wat is Reiki?

Bij alle goede voornemens voor het nieuwe jaar staat er meestal één bovenaan: minder stress!!
Het is een veeleisende tijd met verplichtingen en volle agenda's. Er is niets mis met een druk leven, zolang je ook maar momenten voor jezelf inruimt. Steeds meer mensen ontdekken dat Reiki een manier is om tot rust te komen. Zeker als dit gebeurt in combinatie met muziek. Je hoeft dan eventjes helemaal niets. Ongemerkt verdwijnt je spierspanning en je hersenactiviteiten komen helemaal tot rust. Reiki wordt gezien als kosmische energie (Reiki wordt ook vaak vertaald als universele levensenergie). Het is geen persoonlijke energie, ik geef het door via mijn handen.
Problemen ontstaan als de doorstroom van de energie geblokkeerd is. Bijvoorbeeld door negatieve ervaringen in het verleden. Zolang dit nog niet is verwerkt, is dit opgeslagen in je lichaam en uit het zich als “energieblokkades”, die lichamelijke en/of geestelijke problemen kunnen veroorzaken.
Reiki kan gebruikt worden ter behandeling van klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. En ter versterking van gezondheid, welbevinden en innerlijke rust. Reiki helpt om te helen op jouw eigen specifieke manier.