PDS Volwassenen

PDS volwassenen


Het geheim van de verandering is om je energie niet te richten op het bestrijden van het oude,

maar op het realiseren van het nieuwe (Socrates).


 
 
Prikkelbare darm:

PDS (of IBS of spastische darm) komt veel voor. Er is onderzoek geweest en er zijn geen afwijkingen gevonden in het weefsel van het maagdarmkanaal. En toch kunnen de volgende symptomen ervaren worden.De belangrijkste symptomen zijn:

  • Buikpijn
  • Krampen
  • Opgeblazen gevoel
  • Winderigheid
  • Problemen met de stoelgang, zoals obstipatie, diarree of beiden.

Medicijnen en een dieet geven lang niet altijd het gewenste resultaat.De darm blijkt overgevoelig en prikkelbaar voor o.a. eten, spanning, drukte en emotionele opwinding. Vaak ook heeft de darm een verlaagde pijndrempel en bewegingsstoornissen.Hypnotherapie kan als behandeling worden ingezet.Het doel is:

  • Reguleren van het hele spijsverteringsproces
  • Verminderen van de spanning en de gevoeligheid van de darmen
  • Leren omgaan met stressvolle situaties op een manier die de darmen ontlast.
 
Hoe werkt hypnotherapie:

Bij hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van trance. Dit is een diepe vorm van concentratie. Je bent ontspannen en tegelijk heel bewust aanwezig. Maar je bent meer op je binnenwereld gericht dan op je buitenwereld.Onze spieren van onze darmen kunnen we niet op een directe manier controleren of beïnvloeden. Tijdens trance is het vermogen om allerlei fysiologische processen van je darmen te beïnvloeden aanwezig.Door middel van visualisaties kun je op een directe manier de werking van je darmen beïnvloeden. Zo verandert de mate van gevoeligheid en ook de manier van bewegen van je darmen.Ongeveer 85% van de mensen met PDS heeft baat bij dit programma.Soms kan het nodig zijn om, voorafgaand aan het darmmanagementprogramma, te werken aan algemene problemen.We zijn ongeveer 3 maanden bezig en er wordt een actieve betrokkenheid van je verwacht.Om in aanmerking te komen voor het programma is een recente medische verklaring van huisarts of specialist nodig, waarin vermeld wordt dat de diagnose PDS is vastgesteld.