PDS Kinderen

pds kinderen


Iets lijkt onmogelijk, totdat het gedaan is. (Nelson Mandela).


 
Chronische buikpijnklachten.

Eén op de 10 kinderen wereldwijd en 5 tot 20 % van de kinderen in Nederland heeft last van ernstige, niet te verklaren buikpijn. Ondanks onderzoek valt er geen fysieke oorzaak aan te wijzen voor de klachten.
Dit noemen we onbegrepen buikpijnklachten. Ook kunnen kinderen overgevoelig reageren op voeding, spanning en emoties. Dit wordt prikkelbaar darmsyndroom genoemd. De klachten zijn van invloed op het dagelijks leven o.a. schoolverzuim en het missen van leuke activiteiten.

 

Wetenschappelijk onderzoek.

Wetenschappelijk onderzoek (Dr. Benninga, dr. Vlieger en hypnotherapeut mevr. Frankenhuis, 2007) heeft aangetoond dat hypnotherapie effectief is bij kinderen met het prikkelbare darmsyndroom en onbegrepen buikklachten.
Na 1 jaar waren 85% van de met hypnotherapie behandelde kinderen pijnvrij. In tegenstelling tot 25% van de standaard medisch behandelde kinderen.

 

Hypnose.

Hypnose (of trance) is iets wat je kind vaak doet. Het is een alledaags verschijnsel. Het lijkt het meest op dagdromen. En daar zijn kinderen goed in!
Bij hypnose ben je heel ontspannen en ook heel geconcentreerd. Je behoudt je eigen wil en je bent er helemaal bij.

 

Hypnotherapie.

Hypnotherapie is dagdromen met een speciaal doel. In dit geval: de overgevoeligheid van de buik te verminderen.
Hypnotherapie wordt steeds meer toegepast als aanvulling op de reguliere behandeling. Het kan namelijk zijn dat medicijnen en voedingsadviezen onvoldoende helpen.Tijdens hypnotherapie leert uw kind zijn darmen beter onder controle krijgen. Pijn en stress worden verminderd en verdwijnen zelfs vaak helemaal. Het dagelijkse leven kan weer worden opgepakt en het zelfvertrouwen neemt toe.

 

Het behandelprogramma.

De meeste kinderen worden verwezen door een (kinder)arts. Om voor behandeling in aanmerking te komen is een schriftelijke diagnose nodig van de huisarts of specialist. De behandeling bestaat uit ca. 6 consulten gedurende 3 maanden.
Er wordt uitleg gegeven over de behandeling en er wordt besproken wat er van je verwacht wordt, maar natuurlijk ook van je kind wordt verwacht. Er wordt samen gestart en afgerond om te praten hoe het gaat. De oefeningen vinden in principe alleen met je kind plaats. Het idee erachter is dat uw kind zelf controle gaat krijgen over zijn/haar buik.
Thuis wordt er verder geoefend. Zo is het resultaat van de behandeling optimaal. De ervaring is dat kinderen deze oefeningen leuk vinden en met plezier doen, omdat ze zich er prettiger door voelen. Deze oefeningen hebben een gunstige invloed op de darmwerking.

 

zie: www.medischehypnose.nl - www.hypnosevoorkinderen.nl en www.hypnosebijbuikpijn.nl voor meer informatie.