Hypnotherapie

Hypnotherapie


Wie het kleine ziet, heeft inzicht. Wie in zachtheid verblijft, heeft kracht. (Lao Tse).


In Haarlem:
hypnotherapie voor kinderen en volwassenen.

Hypnotherapie is een therapievorm waarmee we op het vlak van het
onderbewuste een positieve verandering teweeg brengen,
waardoor klachten blijvend verdwijnen.

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van naar binnen gerichte aandacht. Dit noemen we ook wel hypnose of trance.
Veel problemen zitten zo diep, dat het niet altijd voldoende is om erover te praten. De problemen zitten dan als het ware vast in het onbewuste deel van onze persoonlijkheid. Via hypnotherapie krijg je gemakkelijker toegang tot jouw eigen onderbewuste. Daar kun je de oorzaken kunt opsporen. En daar bevinden zich ook de oplossingen. Hierdoor werk je snel en effectief aan je klachten.

Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn. Iedereen kent uit eigen ervaring wel zo’n moment waarop je zo geconcentreerd bezig bent, dat je niet hoort dat iemand binnenkomt. Of je gaat helemaal op in een bioscoopfilm en kunt niet geloven dat het al pauze is. Als je in hypnose bent, ben je in een toestand van een verhoogd niveau van bewustzijn. De buitenwereld verdwijnt naar de achtergrond en je gaat op in je innerlijke wereld. Je kan in hypnose komen door ontspanningstechnieken en door je verbeeldingskracht te gebruiken. Dit is vergelijkbaar met een dagdroom of wanneer je over iets fantaseert. Wanneer je in hypnose bent, ben je nog wel bewust van wat er gebeurt en doe je niets tegen je wil in.